27-10-17

Jagers-te-voetlaan Zemst en Maldegem

Jagers-te-voetlaan te Maldegem en Zemst

Via het internet ontdekt ik , Jean, dat er twee jagers-te-voetla(a)n(en) waren in het Vlaamse gedeelte van België.
telkens ik via maps Google een route opzocht en mijn adres als startpunt aangaf,
verscheen telkenmale twee startroutes op , nl. één in Maldegem en die in het Vlaamse Brabant Eppegem
Eppegem is een dorp in de Belgische provincie Vlaams-Brabant en een deelgemeente van Zemst.
Eppegem ligt aan de Zenne
De jagers-te-voetlaan, Maldegem telt tien bewoonde woningen en is 151,72 meter lang. Er is nog één niet bebouwde perceel, maar ook is het mogelijk dat deze zich in de Reesinghelaan vestigt, daar het op een hoek ligt , zoals tegenover, het gebouw staat met de voordeur in de jagers-te-voetlaan,
maar domicilie staat op Reesinghelaan.
De jagers-te-voetlaan Eppegem zou volgens kadastersplan 51 woningen bevatten en zou een lengte hebben van 630.33 meter.
Eppegem is in fusie met Zemst sedert 1977 de postcode is 1980 - coördinaten 50°58'NB 4°27' OL
Inwoners telling 01/01/2011 4.090 (483 inw;/km opp. 8.47 km²

1184827670.JPG
Herdenksplaat Jagers-te-voet te Maldegem

maldegem,zemst,oost-vlaanderenmaldegem,zemst,oost-vlaanderenmaldegem,zemst,oost-vlaanderen
klik op afbeelding voor groot formaat.

Op de foto Martin met vrouwtje Christine die het ging bekijken.Links Zemst
Kadasterplan
Lokale telefoongids
Eppegem-Zemst
schrijf u in voor nieuwsbrief Eppegem-Zemst
Nieuwsbrief Integratie
Nieuwsbrief Ontwikkelingssamenwerking en Internationale Solidariteit
Facebook
Twitter
KastZe wijkagent
Straffe streek
Zennetrappers

Links Maldegem
Maldegem
documenten
WTC Den Akker

06-08-16

Onderhoud voetpad & omgeving

1811210028.JPG

Naar aan leiding van een kranten-artikel , zette mij even tot nadenken , hoe verschillend Burgemeesters kunnen zijn . De ene doet stroopt zijn mouwen op en zet zich in ten dienste van gemeente en burgers , de andere doet alleen maar iets voor eigen belangen , zoals stemmen bij de volgende verkiezingen door zich alleen populair te gelden , door allerlei feestjes bij te wonen , evenementen met overlast voor andere medeburgers .Maar zelf zich ervan te vergewissen wat er reilt en zeilt in de gemeente , en daarmee bedoel ik het ganse gemeente rand , neen , alleen het centrum is belangrijk en de omgeving waar zij wonen !
Hier dan een voorbeeld van toestanden .

onderhoud_greppel_Karrewegel.JPG
klik op afbeelding voor meer

Het is echter niet te veel gevraagd aan de bewoners om zelf eens in de handen te spuwen en eens op te ruimen .

1011781578.JPG
Er bestaat zelfs zoiets van een reglement in verband voor het onderhouden van een voetpad .
klik hier

13:22 Gepost door jean d in nieuws, onze straat | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voetpad, gemeente |  Facebook |

27-05-14

Straatlampen

In de karrewegel wordt de straat (wegel) verfraaid met  moderne en zuiniger , zodus ook minder vervuilend voor het milieu , aangepast . Bij defect kan men het hier melden . Geen internet? Dan kan een defect worden gemeld via het gratis telefoonnummer


0800 6 35 35.
karrewegel_straatlampen.JPG

karrewegel_straatlampen (3).JPG

karrewegel_straatlampen (2).JPG

 
podcast

08-01-14

Broers onder mekaar

Gehoord van vriend en gebuur Martin , werkt bij de NMBS te Brugge , zo dus veel meer tijd daar dan thuis !


Er was een landbouwer die een broer had , die net nog voor de oorlog , de oceaan overstak , om in de VS zijn geluk te zoeken , want die tijd was het zoals nu , veel werklozen door de crisis .

( de geschiedenis herhaalt zich ! )


En na al die jaren , kwam die broer eens over , naar zijn tweede vaderland intussen , om broerlief en de rest v/d familie te zien . Het was afgesproken dat ze mekaar gingen zien op de luchthaven van Zaventem , om dan via de autostrade naar Brugge te rijden .En idd. , zo was het die morgen na mekaar omhelsd te hebben , vroeg de nieuwe Amerikaan aan zijn broer , welk luchthaven dit was , zodat de andere zei , dit is onze nationale luchthaven . Wat ? zegt de andere , maar bij ons is dit veel groter , very big you now , de Belgische broer een beetje beschaamd , zei niks , na de auto van de parking gereden te hebben , kwamen ze langzamerhand op de autostrade en weer vroeg de broer , "in welke straat zijn wij hier ? " , en alweer zei de Belgische broer , intussen ferm geïrriteerd , wij hier op de autostrade . Waarop weeral de farmer zei , " what , bij   ons is  this bigger , bigger ! " De Belgische boer was volledig van zijn stuk en zei niks meer tot thuis gekomen . Nadat de koffers uitgepakt waren , nam de Belgische broer zijn geweer en riep naar zijn broer mee te komen naar de stal . Daar aangekomen opende hij een hek en riep zijn ezel en schoot dit arme dier dood en zei daarop , "kijk , deze avond eten wij konijn ! "
de Martin en ik hadden enorm plezier , ja , wij zaten in het tuinhuisje met de verwarmer en een 1 liter fles Kasteelbier soldaat te maken !

2011%20nov%20ezelsoren%20102_9598.jpg

30-04-13

den beuk erin

 BOMEN VERWIJDEREN FIJN STOF UIT DE LUCHT

 

Alle planten en vegetaties verwijderen fijn stof en gasvormige verontreiniging uit de lucht. Sommige plantensoorten en typen vegetaties doen dit beter dan andere. Het maakt niet uit waar de plant groeit. Bomen hebben veel blad en zijn een sta-in-de-weg voor de wind. Hierdoor zijn bomen het meest effectief om verontreiniging uit de lucht te filteren en luchtconcentraties te beïnvloeden. In algemene zin neemt de effectiviteit af van bomen, via heesters en kruidachtigen, naar gras. Het mag duidelijk zijn dat groenblijvende soorten gedurende het jaar meer verontreiniging verwijderen dan niet groenblijvende. De manier van verwijdering verschilt voor de verschillende componenten. Zo wordt stikstofdioxide via de huidmondjes door bladeren opgenomen en in het blad verwerkt. Fijn stof echter wordt niet door bladeren opgenomen maar wordt op het oppervlak ervan vastgelegd. Het waait als het ware op het blad. Niet alleen bladeren maar ook stammen, takken en twijgen nemen deel aan het wegvangen van fijn stof. Een onregelmatige opbouw zorgt voor meer turbulentie in de lucht en voor meer contactmomenten van deze lucht met de boom of vegetatie. Een warrige takstructuur werkt hierbij positief. Ook vegetatie-eigenschappen zoals de ruwheid van het oppervlak zijn essentieel. Een deel van het stof komt niet meer los, een ander deel van het stof kan middels regen en wind weer loskomen. Bij afspoeling komt fijn stof niet terug in de lucht maar in de bodem. De mate van afspoeling varieert hierbij per soort. Eenmaal op de grond kan het fijn stof met het water weggespoeld worden in het riool of zich hechten aan de bodem waar het voor langere tijd wordt opgeslagen. Sommige verbindingen die aan de stofdeeltjes vastzitten, kunnen in de bodem onschadelijk worden gemaakt.

Naaldbomen zijn het meest geschikt om fijn stof te verwijderen. Loofbomen met een wat complexere takstructuur en met ruwe en behaarde bladeren vangen ook goed fijn stof af, zij het minder dan naaldbomen. In tegenstelling hiermee zijn loofbomen met platte en brede bladeren het best geschikt om gasvormige verontreiniging op te nemen. Het verschil in functionaliteit tussen naalden loofbomen is voor gasvormige verontreiniging minder groot dan voor fijn stof. Dit opent de mogelijkheid om de aanplant van bomen in de stad vooral te richten op fijn stof. Het positieve effect op stikstofdioxide lift dan als het ware mee. Voor meer gedetailleerde informatie over de effectiviteit waarmee houtige gewassen verschillende vormen van luchtverontreiniging verwijderen, wordt naar elders verwezen [3,4],

In absolute zin geldt dat bomen meer verontreiniging uit de lucht verwijderen naarmate het aanbod (de concentratie) groter is. Aanplant van bomen dichtbij de bron van verontreiniging waar de concentraties het hoogst zijn, is dan ook effectiever

dan aanplant op grotere afstand. Dit pleit er vooral voor om goed na te denken over de mogelijkheden om het bestand aan laanbomen gericht uit te breiden vooral langs drukke straten en pleinen.

 

 

volledig verslag leest men hier

 


klik op beuk

12-04-13

Het werd zwart

Rond 13h00 was het zo in de jagers-te-voetlaan ,

donkere_wolken_jtv.JPG

donkere_wolken_jtv (3).JPG

donkere_wolken_jtv (2).JPG

donker hé

 

Verraden en vernederd voelde ik me
 
De wolken waren weer donker
 
En helemaal niet blauw

27-10-12

bij het vallen v/h blad

Martin doet het voor de vriendschap en de buren
 

 

 

 
 jeanxf105

12:46 Gepost door jean d in natuur, Ontspanning, onze straat | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-10-12

ze zijn er weer !

Wanneer de groendienst die komen (bladerenmanden) plaatsen , is het officieel herfst ! Het is weeral werken geblazen , gelukkig doet ieder jager-te-voet zijn duitje in het zakje en blijft de jagers-te-voetlaan proper , alhoewel er nu en dan  voorbijgangers er iets  verliezen.

IMG_0002.JPG

IMG_0007.JPG

 

 

anigif_afval.gif

IMG_0011.JPG

klik op afbeeldingen voor grotere

 

We hebben reeds een vermoeden wie de daders zijn , en er zal regelmatige kontrole zijn , zodat diegene die er regelmatig iets verliest de nieuwe reglement aan zijn broek krijgt .Er staat daar nl. een gas-boete op van 250€ .We zullen onmiddelijk de nodige stappen ondernemen .

13:30 Gepost door jean d in meteo, natuur, Ontspanning, onze straat, Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |