08-01-14

Broers onder mekaar

Gehoord van vriend en gebuur Martin , werkt bij de NMBS te Brugge , zo dus veel meer tijd daar dan thuis !


Er was een landbouwer die een broer had , die net nog voor de oorlog , de oceaan overstak , om in de VS zijn geluk te zoeken , want die tijd was het zoals nu , veel werklozen door de crisis .

( de geschiedenis herhaalt zich ! )


En na al die jaren , kwam die broer eens over , naar zijn tweede vaderland intussen , om broerlief en de rest v/d familie te zien . Het was afgesproken dat ze mekaar gingen zien op de luchthaven van Zaventem , om dan via de autostrade naar Brugge te rijden .En idd. , zo was het die morgen na mekaar omhelsd te hebben , vroeg de nieuwe Amerikaan aan zijn broer , welk luchthaven dit was , zodat de andere zei , dit is onze nationale luchthaven . Wat ? zegt de andere , maar bij ons is dit veel groter , very big you now , de Belgische broer een beetje beschaamd , zei niks , na de auto van de parking gereden te hebben , kwamen ze langzamerhand op de autostrade en weer vroeg de broer , "in welke straat zijn wij hier ? " , en alweer zei de Belgische broer , intussen ferm geïrriteerd , wij hier op de autostrade . Waarop weeral de farmer zei , " what , bij   ons is  this bigger , bigger ! " De Belgische boer was volledig van zijn stuk en zei niks meer tot thuis gekomen . Nadat de koffers uitgepakt waren , nam de Belgische broer zijn geweer en riep naar zijn broer mee te komen naar de stal . Daar aangekomen opende hij een hek en riep zijn ezel en schoot dit arme dier dood en zei daarop , "kijk , deze avond eten wij konijn ! "
de Martin en ik hadden enorm plezier , ja , wij zaten in het tuinhuisje met de verwarmer en een 1 liter fles Kasteelbier soldaat te maken !

2011%20nov%20ezelsoren%20102_9598.jpg